Leer hoe je mensen helpt ontrafelen wat hen raakt

De missie van de Veelkant Academie is het creëren van toegankelijk onderwijsaanbod, met als doel je te leren nieuwe invalshoeken te vinden voor mensen die helemaal vastgelopen zijn in hun leven.

Dit leer je bij de Veelkant Academie voor PTSS en Zingeving

  • Alles over identiteit
  • Alles over ptss, trauma en traumasporen
  • Alles over oordelen, verwachtingen en rolpatronen
  • Alles over overlevingsstrategieën en hoe jij daar in jouw werkveld mee aan de slag kan.

“ Veerkracht kun je alleen herstellen vanuit jezelf ”

Scholingsaanbod

Vakopleiding

De Jaaropleiding Specialist PTSS en Zingeving is bedoeld voor therapeuten en hulpverleners. Stap voor stap leer je de vaardigheden om het ontrafelen toe te passen in jouw werkveld. Ogenschijnlijk simpel te werk gaan vergt diep inzicht in deze werkwijze.
Deze post-hbo vakopleiding is geaccrediteerd door KTNO.

Webinars

Online kennis opfrissen is heel prettig. Je kan een webinar volgen waar en wanneer het jou uitkomt. De webinars van Veelkant variëren in lengte. Ik geef met eenvoudige voorbeelden inzicht in lastige thema’s. Een leuke manier om kennis te maken met de Academie en inspiratie voor verdere verdieping in de expertise van Veelkant.

Masterclass

Gesprekstechnieken ontrafelen

Een dag ondergedompeld worden in de ins en outs van de levensloop van je cliënten, dat is wat deze Masterclass van Veelkant beoogt.
Je eigen kennis en ervaringen in gespreksvoering zijn de basis voor deze dag. Wat je leert haakt altijd aan bij jouw eigen werkwijze. De volgende dag kun je meteen inzetten wat je in deze KTNO Masterclass bijleert.

Masterclass

PTSS ontrafelen tot identiteit

Een dag ondergedompeld worden in wat PTSS in de kern inhoudt, dat is wat deze KTNO Masterclass beoogt. Wanneer je bij je cliënten kan herkennen wat het overlevingspatroon is en welke onderliggende behoefte dit patroon triggert, kun je de identiteit helpen ontrafelen van deze mensen. Dit levert hen een wezenlijke bijdrage om te komen tot herstel van veerkracht.

Meer informatie

De missie van de Veelkant Academie is het creëren van toegankelijk onderwijsaanbod, met als doel je te leren nieuwe invalshoeken te vinden voor mensen die helemaal vastgelopen zijn in hun leven.
Uitgangspunt is dat het normaal is dat mensen vastlopen, wanneer de situatie en omstandigheden en persoonlijkheidskenmerken dusdanig overweldigend zijn, dat zij volledig machteloos staan in dat moment. Het ontrafelen van deze drie aspecten helpt hen hun leven opnieuw vorm te geven vanuit die beleving en ervaring.
De stappen die je hierbij leert volgen, het creëren van een veilige plek, ontrafelen, reflecteren en kiezen, vind je ook terug in de werkwijze in mijn praktijk. Het lijken ogenschijnlijk simpele stappen, maar de uitvoering vergt inzicht en vaardigheid. Zorgvuldig zijn staat daarbij centraal, omdat mensen het meest kwetsbaar zijn wanneer zij hun innerlijk kompas kwijt zijn.

Recensies

Contact met Felice

Plan een kennismaking met Felice