Ontrafel wat je raakt

De meeste mensen die in mijn praktijk komen zijn op zoek naar een persoonlijke insteek. Hun vragen en hun situatie willen zij eigenlijk zelf doorgronden, maar het blijkt dat daar toch net wat meer voor nodig is. En na een hele periode zelf zoeken naar oplossingen, hakken zij de knoop door en komen eerst kennismaken en meer horen over mijn aanpak.
Wanneer je bij mij aan de slag gaat, zul je ervaren dat dat eerste gesprek al heel veel oplevert. Je ontdekt dat je echt zelf degene bent die de regie houdt. Soms zal je dat ongemakkelijk vinden, om op jezelf te koersen, maar gaandeweg voel je dat de rust toeneemt en dat je steeds sterker in je schoenen gaat staan.
De praktijk van Veelkant is aangesloten bij de BATC en bij zorgcoöperatie Klaver4you.

“ Het gaat erom dat je het zelf begrijpt ”

Mijn werkwijze

Veilige plek

Eerst wil je het gevoel hebben, dat je verhaal bij mij in veilige handen is. Dat ik luister en niet oordeel. Dat je er mag zijn zoals je bent. Dat je mij niet hoeft te overtuigen dat je vastgelopen bent. Daarom staat dit voorop bij de kennismaking. Ik leg je uit hoe ik werk en waarom ik dat zo doe. Zo stel ik je in staat om te bepalen of je je veilig voelt bij mij en of mijn aanpak jouw kan helpen.

Ontrafelen

Pas als die eerste horde genomen is, komen we toe aan het ontrafelen van wat er speelt in jouw leven. Daar hoef ik geen details over te horen, wat je voor je zelf wil houden, blijft bij jou. Het gaat vooral om hoe jij in het leven staat, en hoe het dus logisch is dat je verleden daarin zo bepalend is geworden. In deze fase zul je al meer ruimte en rust gaan ervaren.

Reflecteren

Als alles op zijn plek is gevallen en je hebt het overzicht terug, kun je er bij stil staan en wat je hebt doorgemaakt en reflecteren op wat het met je deed. Dit proces van bewust worden van het verlies en de rouw mag zijn tijd hebben. Dat doet recht aan jou en de situatie destijds en in je huidige leven. Door alles dan gericht een plek te geven, eventueel via een ritueel als je dat wil, kun je dit vormgeven als deel van je en je richten op je toekomst.

Kiezen

Nu je bewust bent van je eigen competenties en eigenheden, kun je nieuwe keuzes maken rondom de belangrijke mensen in je leven nu, over je werk of opleidingen, over je vrijetijdsbesteding en rondom datgene wat jou daarin inspireert en betekenis heeft. De keuzes die je nu maakt, zijn vrijgekomen omdat je los bent gekomen van je overlevingspatronen.

Jouw safezone

Regelmatig schrijf ik over de processen die ik meemaak met mijn cliënten. Zelf schrijven mensen naderhand zelf hier iets over. Ik deel dat graag, omdat het prettig is om te lezen dat anderen hetzelfde doormaken. Ook is het fijn om een beeld te krijgen van dit proces, omdat het vaak niet lijkt op de gesprekken en processen in de reguliere zorg. Dit verschil mag er zijn, iedereen wil graag de best passende begeleiding. Elk herstelproces is uniek.

Op Facebook richtte ik het Veelkant Platform voor PTSS en Zingeving op, om een gezamenlijke plaats te creëren waar we elkaar inspireren via kennisuitwisseling hierover. Fijn als jij je ook aansluit bij dit platform.

Nieuws en blogs

Contact met Felice

Maak een afspraak

Makkelijk en snel via onze webagenda.