Bij PTSS staat zingeving centraal.

Bij PTSS, trauma, rouw en langdurige emotionele uitputting moet je opnieuw je eigen weg vinden. Dit is echt de kern en maakt dat het eerste gesprek in mijn praktijk al ander is.
De meeste mensen die in mijn praktijk komen zijn op zoek naar een persoonlijke insteek. Hun vragen en hun situatie willen zij eigenlijk zelf doorgronden, maar het blijkt dat daar toch net wat meer voor nodig is. Pas na een hele periode zelf zoeken naar oplossingen, hakken zij de knoop door en komen eerst kennismaken.

Hoe gaat dat dan?

Je ontdekt dat je echt zelf degene bent die de regie houdt. Soms zal je dat ongemakkelijk vinden, om op jezelf te koersen, maar gaandeweg voel je dat de rust toeneemt en dat je steeds sterker in je schoenen gaat staan.
De praktijk van Veelkant is aangesloten bij Aantoonbaar Beter, de BATC en bij zorgcoöperatie Klaver4you.

PiekerPower Stappenplan

Wil je eerst ervaren hoe anders deze insteek is? En wat dat je brengt?
Of heb je te vaak ervaren dat een therapie niet werkt voor je en ben je dus heel terughoudend om weer je hele verhaal te moeten doen?
Of vind je je klachten nog niet zo ernstig dat zo’n traject bij Veelkant nodig is?

Dan is het PiekerPower Stappenplan iets voor jou. Handig omgaan met zorgen, weten wat er onder schuilt, begrijpen waar je emoties soms toch zomaar opkomen, daarin geeft het PiekerPower Stappenplan jou inzicht in.

Overigens: mocht je wel aan de slag willen bij Veelkant: je hele verhaal is niet waar ik begin. Dat deel van het verhaal, dat er voor jou echt toe doet, die kern, die komt aan de orde op het moment dat het werkelijk telt.

Contact met Felice

Geen wachtlijst

Bij Felice hoef je niet op de wachtlijst. Wat wel telt voor Felice is wat ze voor je kan betekenen. En komt het voor jou op het juiste moment? Samen kijken we naar wat werkt voor jou. En als dat betekent dat je morgen of overmorgen al moet starten, dan kon dat maar zo lukken. Zelfs in tijden van Corona-maatregelen.

Praktijk voor PTSS en Zingeving | Veelkant

Maak een afspraak

De werkwijze bij PTSS en trauma

Praktijk voor PTSS en Zingeving | Veelkant

Veilige plek

Eerst wil je het gevoel hebben, dat je verhaal bij mij in veilige handen is. Dat ik luister en niet oordeel. Dat je er mag zijn zoals je bent. Dat je mij niet hoeft te overtuigen dat je vastgelopen bent. Daarom staat dit voorop bij de kennismaking. Ik leg je uit hoe ik werk en waarom ik dat zo doe. Zo stel ik je in staat om te bepalen of je je veilig voelt bij mij en of mijn aanpak jou kan helpen bij je klachten door PTSS en trauma.

Praktijk voor PTSS en Zingeving | Veelkant

Ontrafelen

Pas als die eerste horde genomen is, komen we toe aan het ontrafelen van wat er speelt in jouw leven. Daar hoef ik geen details over te horen, wat je voor je zelf wil houden, blijft bij jou. Het gaat vooral om hoe jij in het leven staat, en hoe het dus logisch is dat je verleden daarin zo bepalend is geworden. In deze fase zul je al meer ruimte en rust gaan ervaren. Ook ga je zien hoe je trauma of PTSS is ontstaan en hoeveel dat zegt over je identiteit en wat telt voor jou bij zingeving.

Praktijk voor PTSS en Zingeving | Veelkant

Reflecteren

Als alles op zijn plek is gevallen en je hebt het overzicht terug, kun je er bij stil staan en wat je hebt doorgemaakt en reflecteren op wat het met je deed. Dit proces van bewust worden van het verlies en de rouw mag zijn tijd hebben. Dat doet recht aan jou en de situatie destijds en in je huidige leven. Door alles dan gericht een plek te geven, eventueel via een ritueel als je dat wil, kun je dit vormgeven als deel van je en je richten op je toekomst.

Praktijk voor PTSS en Zingeving | Veelkant

Kiezen

Nu je bewust bent van je eigen competenties en eigenheden, kun je nieuwe keuzes maken rondom de belangrijke mensen in je leven nu, over je werk of opleidingen, over je vrijetijdsbesteding en rondom datgene wat jou daarin inspireert en betekenis heeft. De keuzes die je nu maakt, zijn vrijgekomen omdat je los bent gekomen van je overlevingspatronen.

Jouw safezone

Regelmatig schrijf ik over de processen die ik meemaak met mijn cliënten. Zelf schrijven mensen naderhand zelf hier iets over. Ik deel dat graag, omdat het prettig is om te lezen dat anderen hetzelfde doormaken. Ook is het fijn om een beeld te krijgen van dit proces, omdat het vaak niet lijkt op de gesprekken en processen in de reguliere zorg. Dit verschil mag er zijn, iedereen wil graag de best passende begeleiding. Elk herstelproces is uniek.

Op Facebook richtte ik het Veelkant Platform voor PTSS en Zingeving op, om een gezamenlijke plaats te creëren waar we elkaar inspireren via kennisuitwisseling hierover. Fijn als jij je ook aansluit bij dit platform.

Nieuws en blogs

Dwanggedachten

Dwanggedachten Zoeken naar een uitweg Een heel hardnekkige vorm van piekeren of je zorgen maken, is de dwanggedachte. Die ontstaat wanneer je denkt dat je iets zou moeten kunnen oplossen,…

Lees meer